Originele personeelsuitjes, 3 tips

originele uitjes

De Corona-pandemie heeft de afgelopen twee jaar niet alleen privé roet in het eten gegooid, maar ook als ondernemer heb je vaak veel last gehad van alle beperkingen en maatregelen. Werknemers die thuis werken, minder klanten en/of inkomsten en ook minder bonding binnen het team. Personeelsuitjes worden al sinds jaar en dag gezien als een goed moment om jouw team te laten bouwen aan een sterkere band. Nu de maatregelen zo goed als afgeschaft zijn, de vaccinatiegraad hoog is en de pandemie over zijn piek lijkt wordt het tijd voor originele bedrijfsuitjes, 3 tips!

Buitenlucht

Omdat nog niet elke werknemer zich misschien vrij voelt om binnen aan teambuilding te doen, is het een goed idee om te informeren naar hun ideeën. Stel voor om in de buitenlucht een personeelsuitje te doen en kijk hoe de reactie daarop is nu dat minder risico oplevert omtrent corona.

Interessante en originele personeelsuitjes in de buitenlucht zijn vaak actief, maar ook zo in te richten dat minder actieve teamleden mee kunnen doen. Denk bijvoorbeeld aan levend Stratego, een dropping in een bos, de kartbaan, bootje varen, survivallen, of misschien wel een dagje pretpark. Dit zijn allemaal originele uitjes voor in de buitenlucht die toch rekening houden met de resterende risico’s van de corona-pandemie.

In de buitenlucht ben je natuurlijk wel af van het Hollandse weer, maar dat hoeft de pret niet te drukken als er eventueel een back-up plan is.

Online

Mocht jij toch liever een veiligere keuze willen maken in deze tijd, dan kun je denken aan een online bedrijfsuitje. Je kunt alle personeelsleden mee laten doen, hetzij in groepen of in teams. Middels een inschrijfformulier kun je jouw werknemers ook laten kiezen wat ze willen doen en zo twee of drie opties aanbieden.

Online personeelsuitjes zijn in trek sinds de tijd van de pub quiz weer terug is. Zo bestaan er tegenwoordig online pub quizen, online bingo, online moordspellen, kookworkshops maar ook online escape rooms.

Op de zaak

Ondanks dat de personeelsfeesten op de zaak al jaren oud is kun je ook hier een originele draai aan geven. De welbekende barbecue is niet origineel meer, maar je kunt wel denken aan een kookworkshop, parcourtjes met bijvoorbeeld hoverboards. Mocht je iets meer actiefs in jouw hoofd hebben, dan kun je ook laser gamen naar jouw locatie halen of in de omgeving een tour maken met een Segway.

Ongeacht welke keuze er gemaakt wordt voor het uitje, waar de locatie is, of het binnen of buiten is, vraag bij jouw werknemers om input zodat men ook zich kan vinden in bijvoorbeeld de binnen of buiten activiteiten in verband met de pandemie. Daarnaast is als aanvulling op de originele personeelsuitjes, 3 tips er nog één tip aan toe te voegen: zorg voor een goed moment. Hou rekening met vakantieperiodes, kwartaal afsluitingen, audits en het werkrooster.