Roze verzuim, pak het aan!

  • Categorie: Personeel
  • 28 maart 2022
  • Geschreven door: René Dekker
roze verzuim

Verzuim is een bekend begrip, de termen wit en zwart verzuim al minder en roze verzuim lijkt nog niet aan bekendheid te winnen. Ondanks dat het begrip al meer dan tien jaar bestaat wordt er weinig onderscheid gemaakt tussen de kleuren. Wel onderscheid maken heeft als voordeel dat je duidelijker kan inschatten of jij als werkgever iets kan veranderen.

Beleid

De meeste ondernemingen hebben een verzuimbeleid, oftewel opgestelde regels hoe om te gaan met ziekte van een werknemer. Hierbij wordt ook gepoogd preventief te voorkomen dat ziekte intreed.

Wit verzuim

Piekeren neemt bij de medewerker de overhand, hij ziet er gestrest uit en meld zich uiteindelijk ziek. Mogelijk is hier sprake van wit verzuim, oftewel een burn-out. De reden van het verzuim is duidelijk en enige inspanning van de werknemer vragen legt geen soda aan de dijk, er komt niets uit zijn handen.

Zwart verzuim

De werknemer is fysiek niet aanwezig op de werkvloer maar de reden daartoe is onbekend. Hij heeft zich misschien verslapen en meld zich ziek. Deze reden is ongeldig voor een verzuim melding en kan zelfs worden gezien als fraude.

Grijs verzuim

De werknemer is met aantoonbare klachten naar huis gegaan en dit was volgens het witte verzuim duidelijk. Echter duurt het wel lang voordat de werknemer terugkomt en inmiddels kan gezegd worden dat er geen medische gronden meer zijn voor het verzuim. Er is een omslag gemaakt van wit verzuim naar zwart verzuim. De melding van deze situatie valt onder de grijze verzuim meldingen.

Vaak mixt zich in deze situatie een combinatie van privéproblemen die op de werkvloer invloed hebben. Het is dus niet gezegd dat de medewerker fraude wil plegen. Zo kan het zijn dat er zoveel stress privé aanwezig is dat hij zijn werkzaamheden niet naar behoren kan uitvoeren. Leg met een grijs verzuim niet te snel een conclusie, de redenen liggen vaak dieper dan in eerste instantie wordt gedacht.

Roze verzuim

De medewerker is aanwezig en er is geen verzuimmelding gedaan. Toch is er sprake van verzuim, roze verzuim genoemd. Deze zeer betrokken medewerker heeft aantoonbaar klachten, maar meld zich niet ziek. Zo werken zij onbedoeld een burn-out in de hand die voor zowel henzelf als de werkgever grote gevolgen kan hebben.

Het herkennen van roze verzuim is erg lastig, omdat een medewerker het vaak niet benoemd en niet direct te zien is dat er klachten zijn. Achteraf wordt door medewerkers vaak aangegeven dat ze bang zijn om hun baan te verliezen en om die reden geen ziekmelding doorgeven. In sommige gevallen kun je dit verzuim herkennen aan de productiviteit die om laag gaat en de medewerker die sneller gestrest is.

Los van de bekende vormen is roze verzuim een vorm die je liever voorkomt en waarvan het belangrijk is om hier goed op te letten ter voorkoming van een burn out bij jouw werknemer maar een medewerker met een burn out kan al snel oplopen tot 50.000 euro. Kortom: roze verzuim, pak het aan!