Welke verschillende soorten etiketten zijn er?

  • Categorie: Ondernemen
  • 5 juli 2022
  • Geschreven door: René Dekker
soorten etiketten

Tegenwoordig kan er veel verzonden worden via de post, zoals flessen, vazen en chemische stoffen. Om het transportbedrijf te waarschuwen voor deze speciale post, zijn er symbolen ontwikkelt. Op sommige verzenddozen worden deze symbolen gedrukt, maar dit is niet altijd zo. Als je een speciaal artikel wilt versturen via de post, is het belangrijk om er een sticker op te plakken, waarmee je waarschuwt voor de inhoudt. Op deze manier is de kans groter dat het pakket veilig aankomt bij de ontvanger.

Breekbaar

Je kunt een artikel die breekbaar is versturen via de post, maar dan is het wel belangrijk om dit goed aan te geven op de doos. Op deze manier weten de bezorgers dat ze voorzichtig om moeten gaan met het pakket. Je kunt een sticker met ‘breekbaar’ of ‘fragile’ op de doos plakken, om dit duidelijk te maken. Als het pakket wordt verzonden buiten Nederland, is het verstandig om de sticker met ‘fragile’ te kiezen, zodat er geen misverstanden kunnen ontstaan.

Paklijst ingesloten

Een paklijst kan op de buitenkant van een pakket worden geplakt, zodat iedereen weet wat er in de doos zit. Als het gaat om privacygevoelige informatie, is dit geen optie. Je kunt er dan voor kiezen om de paklijst in de doos te stoppen. Met behulp van een sticker kun je aangeven dat de paklijst in de doos zit. Hiermee voorkom je misverstanden en weet de ontvanger gelijk dat hij of zij in de doos moet kijken.

This side up

Als je flessen of flacons met vloeistof wilt versturen, is het belangrijk dat deze met de bodem naar beneden blijven staan. Als je een sticker op de doos plakt met ‘this side up’ weet de pakketvervoerder dat het pakket niet gekanteld mag worden. Hiermee voorkom je schade aan de inhoud van het pakket en weet je zeker dat jouw klant tevreden is.

Laat je adviseren

Bij ieder voorwerp hoort een andere waarschuwingssticker. Twijfel je of je de goede sticker hebt bij een bepaalde inhoud? Dan kan je het beste contact opnemen met de experts van Rotimshop. Zij kunnen jou alles vertellen over deze stickers en dan weet je zeker dat je degene koopt die jij nodig hebt. Wil je kijken uit welke stickers je kunt kiezen? Neem dan een kijkje op de website van Rotimshop en ontdek de mogelijkheden. Heb je een vraag of wil je meer informatie over een product? Neem dan contact op.