De voor- en nadelen van thuiswerken

  • Categorie: Thuiswerken
  • 19 april 2022
  • Geschreven door: René Dekker
werk vanuit huis

Tijdens de coronamaatregelen hebben de meeste mensen noodgedwongen hun werk mee naar huis moeten nemen. Waar er in eerste instantie vrij negatief over deze maatregel werd gesproken, zien veel werkgevers en werknemers inmiddels ook enkele positieve gevolgen hiervan. Er wordt dan ook op veel werkvloeren overwogen om het thuiswerken (deels) voort te zetten nu de maatregelen grotendeels zijn opgeheven. In dit artikel bespreken we de belangrijkste voor- en nadelen van thuiswerken.

Voordelen van thuiswerken:

Meer motivatie

Veel werknemers hebben aangegeven gemotiveerder aan het werk te gaan. Dit gaat het meeste op voor diegenen die iedere ochtend ver moeten reizen om op hun werkplek aan te komen. Ook het feit dat werknemers een hogere mate van zelfbeschikking en het vertrouwen van de managers ervaren draagt bij aan de toegenomen motivatie.

Hogere productiviteit

Veel werkgevers hebben gemerkt dat hun personeel productiever bleek tijdens de lockdown(s). Dit kwam met name doordat er minder afleidingen waren tijdens het werken aangezien er geen collega’s in de buurt waren. Dit geldt natuurlijk niet voor iedere thuiswerker. Bij werknemers met (jonge) kinderen ging de productiviteit soms zelfs flink omlaag omdat ze zich minder goed konden concentreren.

Lager ziekteverzuim

Werknemers zijn minder geneigd zich ziek te melden wanneer ze thuiswerken. Enerzijds komt dit doordat ze simpelweg minder snel ziek worden wanneer ze niet in contact met anderen komen. Anderzijds zullen ze zich minder snel ziek melden aangezien ze toch al thuis zijn en met lichte klachten vaak toch prima in staat zijn hun werk te doen.

Goed voor het imago van het bedrijf

Ook al voor de corona pandemie was thuiswerken in de mode. Het wordt inmiddels gezien als een moderne manier van werken die afstraalt op het imago van de werkgever. Het feit dat je je werknemers vertrouwt en thuis laat werken, draagt bij aan een positief imago.

Kostenbesparing

Het meest voor de hand liggende voordeel van thuiswerken is dat je geld en tijd bespaart. De gemiddelde Nederlandse werknemer besteed ongeveer een uur per dag aan van en naar het werk gaan. Door thuis te werken win je als werknemer tijd en hoef je als werkgever geen reiskosten te betalen.

Nadelen van thuiswerken:

Minder toezicht

Je kunt als werkgever minder goed in de gaten houden waar je werknemer precies mee bezig is. Sommige werknemers maken hier misbruik van en gaan bijvoorbeeld urenlang lunchen of hele andere dingen doen. Daarom is het belangrijk om vooraf duidelijke afspraken te maken of deadlines te stellen waar de werknemer zich dan ook aan moet houden.

Werk wordt privé

Een risico van thuiswerken is dat de grens tussen werk en privé vervaagt of zelfs helemaal verdwijnt. Dit kan nadelige gevolgen hebben voor zowel de werkgever als de werknemer. Een werknemer kan bijvoorbeeld tussendoor besluiten even de was op te hangen en zo een belangrijke call mislopen. Of een werknemer kan gestrest raken doordat zijn/haar hele leven zich maandenlang afspeelt binnen dezelfde vier muren.

Beveiliging

Beveiliging is voor thuiswerken op twee manieren een issue. Aan de ene kant kan het makkelijker zijn voor hackers om aan bedrijfsgegevens te komen wanneer hij slechts een enkele computer hoeft te hacken. Aan de andere kant loop je doordat je minder zicht hebt op wat een werknemer aan het doen is meer risico dat deze vertrouwelijke informatie doorspeelt aan derden. Het is daarom raadzaam om gevoelige bedrijfsinformatie alleen te verzenden via een beveiligde mail en met een VPN-verbinding.